Terveys ja hieronta


 

 

Hyvin yleinen ihmisten käyttämä terveydenhoitomuoto on hieronta. Sitä tarjoaa esim. eetusaloranta.com
Hieronnassa on olemassa monenlaisia eri tarvikkeita, vaikka periaatteessa perushierontaan ei mitään välineitä tarvisikaan.
Hieronta auttaa monenlaisiin vaivoihin ja jotkut ovat saaneet sitä apua jopa suonikohjuihin. Sinänsä suonikohjujen hoitoon on kyllä olemassa ihan sitä varten tarkoitettuja hoitomuotoja, kuten esim. suonikohjujen vaahtoruiskutus. Joten ehkä kannattaa käyttää niitä, jos suonikohjut oikein vaivaavat.
Monet myös suosittelevat pariskunnille toistensa hieromista, tämä on tutkimusten mukaan hyvä pariterapia parisuhteen huollolle. Ei tarvitse välttämättä lähteä mihinkään terapeutille kun harrastaa säännöllistä hierontaa. Toki jos tilanne siltä näyttää niin sitten pariterapia on paras vaihtoehto.
Eli aika paljon omaa terveyttään voi hoitaa ihan kotikonstein, mutta pitää ymmärtää jossain vaiheessa että kun omat keinot ei riitä niin sitten mennä ammattilaisen luo. Lääkäreiden, terapeuttien ja hierojien tarjoamat terveyspalvelut ovat kuitenkin kaikkien saatavilla.
Mutta ne hierojan välineet: Käytettävissä oleva hierontapöytä. Käytettävissä oleva hierova tuoli Hierontapöydät ja tuolit  Erikoistuneita hierontapöytiä ja tuoleja käytetään sijoittamaan vastaanottajille hieronnassa. Tyypillisessä kaupallisessa hierontapöydässä on helposti puhdistettava, voimakkaasti pehmustettu pinta ja hevosenkengän muotoinen päätuet, jotka mahdollistavat asiakkaan hengittämisen helposti makaavan kasvonsa alapuolella ja voi olla paikallaan tai kannettavia, kun taas koti-versiot ovat usein kevyempiä tai suunniteltu taittumaan pois helposti. Ortopedista tyynyä tai tukia voidaan käyttää kehon paikannuksen korjaamiseen. Ergonomiset tuolit toimivat samalla tavalla kuin hierontapöydällä. Tuolit voivat olla joko kiinteitä tai kannettavia malleja. Hierontatuolit ovat helpommin kuljetettavia kuin hierontapöydät, eikä vastaanottajien tarvitsisi irrottaa tuolin hieronnan saamiseksi. Näiden kahden tekijän ansiosta tuolihieronta toteutetaan usein esimerkiksi yrityksen toimistoissa, ulkoilmamuseoissa, ostoskeskuksissa ja muissa julkisissa tiloissa. Lämminvesihuollon altaat  Lämpötilasäädeltyjä lämpimän veden hoitoaineita käytetään vartalon korinvalmistukseen.  Esimerkiksi Watsu vaatii lämminvesiterapia, joka on suunnilleen melko syvä (terapeutin korkeudesta riippuen) ja lämpötilan säätö noin 35 ° C: een.  Kuivuveden hierontapöydät  Kuivuveden hierontapöytä käyttää vesisuihkuja asiakkaan lihasten hieronnan suorittamiseen. Nämä taulukot eroavat Vichy-suihkusta, koska asiakas yleensä pysyy kuivana. Kaksi tavallista tyyppiä on sellainen, jossa asiakas sijaitsee vesilattiamainen patja, joka sisältää lämmintä vettä ja vesisuihkuja ja ilmakuplia ja jossa asiakas sijaitsee vaahtotyynyllä ja peitetään muovilevyllä ja ruiskutetaan sen jälkeen vesisuihkuja, jotka ovat samanlaisia ​​kuin Vichy-suihku.  Ensimmäinen tyyppi nähdään joskus käytettäväksi ostoskeskuksissa ja ostoskeskuksissa pientä maksua vastaan. Vichy suihkut Vichy-suihku on hydroterapian muoto, jossa käytetään suihkusuuttimia, jotka suihkuttavat suuria määriä vettä asiakkaan päälle, kun ne sijaitsevat matalassa märkäpohjassa, samanlaisena kuin hierontapöydät, mutta vedenpoistoa varten. Suuttimia voidaan yleensä säätää korkeuden, suunnan ja lämpötilan mukaan asiakkaan tarpeiden mukaan. Cremes, voiteet, geelit ja öljyt  Useat erilaiset hierontapyyhkeet, voiteet, geelit ja öljyt voitelevat ja kosteuttavat ihoa ja vähentävät ihon välistä kitkaa (teknikojen ja asiakkaiden kädet). Hierontatyökalut  Runko rock on käärmeiden muotoinen työkalu, joka on yleensä veistetty kiveen. Sitä käytetään vahvistamaan terapeutin vahvuutta ja painopistettä tietyillä alueilla. Sitä voidaan käyttää suoraan iholle voiteluaineella kuten öljyllä tai maissitärkkelyksellä tai suoraan vaatteiden päälle. Myös bambu- ja ruusupuuta työkalut toteutetaan yleisesti. Ne ovat peräisin Kaakkois-Aasian, Thaimaan, Kambodžan ja Burman käytännöistä. Jotkut niistä voidaan kuumentaa, öljyttää tai kääriä kangasta.
 

 

     
           
           
           
           
 
Copyright © 2010-2016 Yhteystiedot: Eagle Condor Jyväskylä, eaglecondor@eaglecondor.net