Yksityisautoilu


 

 
Yksityisautoilu on Suomessa aina ollut hyvin suosittua, johtuu luonnollisesti siitä, että Suomi on laaja maa, jossa on vähän asukkaita. Tällöin välimatkat ovat pitkiä ja joukkoliikenteeseen ei riitä matkustajia. Tämä tekee yksityisautoilusta kannattavampaa kuin monessa muussa maassa.
Toisaalta runsas autoilu tuo myös paljon töitä monille eri aloille. Esimerkiksi autokorjaamot, autohuollot ja rengasliikkeet ovat merkittävä työllistäjä Suomessa ja eihän niille riittäisi asiakkaita jos ei olisi paljon yksityisautoilijoita. Esimerkiksi yksi autokorjaamo Muurame -nimisessä paikassa (tai siis sen omistaja) kertoi joskus lehdessä, että kyllä suurin osa asiakkaista on ihan yksityisiä ihmisiä. Nopea kysely eri korjaamoille antoi saman tuloksen, esim. kun kysyttiin prosentteja moni antoi tasan saman prosenttiluvun suhteessa yksityiset vs julkiset ja yritykset. Kysyin myös rengasmyynnin osuutta eli jakautuuko se samalla tavalla ja moni oli edelleen samoilla linjoilla: kyllä yksityisautoilu on äärettömän tärkeä myös rengasliikkeille. Julkiselta sektorilta tulee kuulemma aika vähän asiakkaita ja yritysmaailmassa suurin asiakaskunta on erilaiset kuljetusliikkeet. Ne ovat tärkeä asiakaskunta myös erilaisilla koulutusyrityksille. Esimerkiksi vaarallisten aineiden kuljettajille on nykyään pakollinen ns. adr kortti. Jotain vaarallista jos rekassaan roudaa niin adr koulutus pitää olla käytynä. Ja onhan noita koulutuksia muutakin liikenteessä. Tietyömailla työskentelevien täytyy suorittaa Tieturva -kurssi. Yksi tuttuni kävi juuri Tieturva 1 Turku -nimisessä paikassa ja kertoi, että on kyllä ihan hyödyllinen kun keskellä tietä töitä tekee.
Verrattuna muihin suosittuihin matkustajaliikenteen malleihin auto on suhteellisen korkealla matkustushenkilökunnalla.  Autojen tulojousto vaihtelee erittäin joustavista köyhissä maissa, rikkaisiin kansakuntia kohtaan joustamattomia.  Autojen käytön edut ovat kysynnän ja ovelta ovelle suuntautuvat matkat, eikä niitä voida helposti korvata halvemmilla vaihtoehtoisilla liikennemuodoilla nykyisen ja automaattisen infrastruktuurin nykyisen tason ja tyypin kanssa maissa, joissa auto on korkea. Autoon liittyvät julkiset kustannukset ovat useita, mukaan lukien ruuhkat ja päästöihin liittyvät vaikutukset. 
Auton käytön edut eroavat monista tekijöistä sijainnin ja kulttuurin suhteen. Yksi yleinen etu on käyttömahdollisuus, joka yhdistettynä julkiseen tukeen infrastruktuurin (kuten teiden tai polttoaineen asemien) avulla voi antaa erittäin joustavan liikkumisen ja kuljetuksen. Koska julkiset kulkuneuvot eivät ole yhtä läsnä ja yleensä eivät käy tietyissä päiväkodeissa, ne eivät välttämättä ole vaihtoehto. Auto sallii tietyn liikkumisvapauden, jota muut kuljetusvälineet eivät. Toinen yksityinen hyöty auton omistajat maksavat, on mukavuus. Auto mahdollistaa kuljettajan (ja matkustajien) kuljettamisen tietystä A-pisteestä toiseen pisteeseen B sopeutuneessa ja suojatussa sisätilassa. 


 

     
           
           
           
           
 
Copyright © 2010-2016 Yhteystiedot: Eagle Condor Jyväskylä, eaglecondor@eaglecondor.net