Matkailu


 

 

Matkailuhan se on melkein jokaisen mielessä aina kun loma alkaa häämöttää. Yksi suosittu paikka talvisin on Levi. Siellä voi vuokrata vaikka moottorikelkan ja lähteä moottorikelkkasafarille. Eikä moottorikelkkasafari Levi ole ainoa tapa viettää aikaa Lapissa, toki moni käy laskettelemassa ja kylpylässä sekä illalla sitten yökerhossa.
Ja onhan niitä muitakin lomapaikkoja. Jotkut pakkaavat matkalaukut ja lähtevät etelän lämpöön. Toiset taas haluavat lomaltaan jotain haasteita ja he laittavat repun selkään matkalaukun sijaan ja lähtevät reppumatkalle. Se vaatii vähän yleiskuntoa kun reput selässä kävellään ympäriinsä vieraassa maassa. Toisaalta eipä tarvi roudata mitään suuria kapsäkkejä mukanaan. Ne kun ovat aina oma ongelmansa varsinkin lentokentällä ja lentokoneessa. Onneksi nykyään on jo pitkään ollut käytössä lentolaukut. Sellainen lentolaukku kun on suunniteltu niin, että sen saa ottaa mukaan lentokoneeseen eikä tarvi miettiä mitä laittaisi ruumaan ja mitä ottaisi käsimatkatavaroihin.
Yksi suosittu tapa hankkia itselleen lomanviettopaikka, on lomaosake.
Lomaosake sopii niin etelänmatkaajalla kuin vaikka kotimaan mökkimatkaajalle. Vaihtehtoja on paljon rivitaloasunnoista hotellityyppisiiin ja myös kesämökkejä, lähinnä korkeatasoisia hirsimökkejä.
Lomaosakkeen historiaa 70-luvun Yhdysvalloista:
Sopimus oli yksinkertainen ja yksinkertainen. Yritys, CIC, lupasi säilyttää ja toimittaa määritellyn majoitustyypin (studio, yksi makuuhuone tai kahden makuuhuoneen yksikkö) "käyttöoikeuden haltijan" käyttöön 25 vuoden ajan (vuoteen 1999 saakka vuodesta 1974) määrätyn kauden ja sovittujen viikkojen lukumäärää, vain kaksi lisämaksua: 15,00 dollaria päivässä (per yö), jäädytettyinä sopimuksen kustannusten vuoksi. Sopimuksen arvo oli 25,00 dollaria, mikäli lomaosake -haltija päättää käyttää aikansa jossakin muussa lomakeskuksessa. Sopimus perustui siihen, että lisenssin ja pienen päivämäärän kustannukset verrattuna 25 vuoteen yli 100 dollarin yöpymiseen käytettävien hotellimaksujen ennustettuun nousuun säästäisivät lomaosakkeen haltijan monet loma-dollarit lisenssisopimuksen määräaika. Vuosina 1974-1999 Yhdysvalloissa inflaatio lisäsi päivärahojen nykyistä kustannusta 52,00 dollariin, mikä vahvisti kustannussäästöjen olettamuksen. Lomaosakkeen omistaja sai vuokrata tai antaa viikonsa lahjaksi tietyn vuoden aikana. Ainoa määräys oli, että 15 dollaria päivässä on maksettava vuosittain, onko yksikkö ollut miehitetty vai ei. Tämä "on maksettava vuosittain maksu" tullut juuret, mitä tunnetaan tänään "ylläpitomaksuja", kun Florida Department of Real Estate osallistui säännellä lomaosakkeita. Viikko-osake -käsite Yhdysvalloissa sai monien yrittäjien silmät, koska valtavat voitot saatiin myymällä samassa huoneessa 52 kertaa 52 omistajalle keskihintaan 1974-1976 3500 dollaria viikossa. Pian tämän jälkeen Floridan kiinteistökomissio astui voimaan, säätti Floridaa koskevaa viikko-osakkeiden sääntelyä ja maksoi heille yksinkertaiset omistustoimet. Tämä tarkoitti sitä, että omistajan lomaviikon hinnan lisäksi oli aloitettava kunnossapitomaksu ja asunnon omistajien yhdistys. Tämä maksu yksinkertainen omistajuus synnytti myös osa-aikaisia ​​kiinteistösijoitusyrityksiä, kuten Interval International ja RCI, joten omistajat tietyllä alueella voisivat vaihtaa viikon omistajien kanssa muilla alueilla. Aikaisopimuksen purkaminen tai irtisanominen on edelleen alan suurimpia ongelmia tähän mennessä. Lainsäädäntö [edit] Teollisuutta säännellään kaikissa maissa, joissa lomakohteet sijaitsevat. Euroopassa sitä säännellään eurooppalaisella ja kansallisella lainsäädännöllä. Vuonna 1994 Euroopan yhteisöt hyväksyivät Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin 94/47 / EY ostajien suojaamisesta kiinteistöjen osa-aikaisen käyttöoikeuden hankkimista koskevien sopimusten tiettyjen seikkojen osalta. , jota on tarkistettu viimeaikoina , ja se antoi 14. tammikuuta 2009 eurooppalaista direktiiviä 2008/122 / EY.
No, yhtä kaikki. Oli matkan suunta mikä hyvänsä niin aina kannattaa nauttia matkoilla hyvästä ruuasta ja maisemista sun muista kokemuksista.
 


 


 

     
           
           
           
           
 
Copyright © 2010-2016 Yhteystiedot: Eagle Condor Jyväskylä, eaglecondor@eaglecondor.net