Järjestyksenvalvonta ja turvallisuuspalvelut


 

 
Turvallisuuspalvelut ja järjestyksenvalvonta ja sitä suorittava Järjestyksenvalvoja (kutsutaan portsariksi tai ovimieheksi) on turvahenkilö, jota käytetään paikoissa, kuten baareissa, yökerhoissa, kaistaleissa tai konserteissa. Järjestyksenvalvojan tehtävänä on tarjota turvallisuutta, tarkistaa ikäraja, kieltäytyä pääsystä päihtyneisiin henkilöihin ja käsitellä aggressiivista käyttäytymistä tai lakisääteisten tai sijoittautumista koskevien sääntöjen noudattamatta jättämistä. Suomessa järjestyksenvalvontaa tarjoaa esim. www.wikingsecurity.fi.
Järjestyksenvalvojia vaaditaan usein silloin, kun väkijoukon koko, asiakaskunta tai alkoholin kulutus saattavat tehdä väittelyjä tai taisteluja tai kun rikollisen joukkotoiminnan tai terrorismin uhka tai läsnäolo on korkea. Yhdysvalloissa siviilioikeudellinen vastuu ja oikeudenkäyntikulut, jotka liittyvät järjestyksenvalvojan liialliseen voimankäyttöön ovat "korkein ehkäisevä tappio löytyy ravintola-alalle", koska monet Yhdysvaltojen kidnappaajat ovat usein mukana tuomioistuimessa ja muissa maissa on samanlaisia ​​ongelmia eli liiallinen voima. Monissa maissa liittovaltion tai osavaltioiden hallitukset ovat ryhtyneet toimiin alan ammatilliseksi vaatimalla turvallisuuspalveluja tuottavilta järjestyksenvalvojilta koulutusta, lisensointia ja rikosrekisteritietotarkastusta. Turvallisuuspalveluita tarjoaa myös www.wikingsecurity.fi/palvelut.php
1990-luvulla ja 2000-luvulla lisääntynyt tietoisuus oikeudenkäynneistä ja rikosoikeudellisista syytteistä on johtanut siihen, että monet baarit ja paikat ovat kouluttaneet järjestyksenvalvojat kommunikointi- ja konfliktinratkaisutaitoja ennen tai ennen turvautumista raa'alle voimalle häiriköittäjiä vastaan. Kuitenkin miehityksen aikaisempi historia viittaa siihen, että monien maiden ja kulttuurien historian aikana on todellakin ollut tilannetta, jossa karkea, kova ja fyysinen pakkokeinojen stereotypio on ollut. Historialliset viittaukset viittaavat myös siihen, että sataman vartiointitoiminto ja järjestyksenvalvoja valinta voivat joskus olla kunnia ja kehittyä suhteellisen tärkeäksi asenteeksi. Monissa maissa on erilaisia säännöksiä, Kanadan laeista voi lukea vaikka www.movingsdforward.com/page13.php. Muinaisina aikoina  järjestyksenvalvojan merkitys henkilönä, joka sallisi (tai estää) maahantulon, löytyy useista mesopotamilaisista myytteistä (ja myöhemmin kreikkalaisista myytistä, jotka ovat peräisin heistä), mukaan lukien Nergalin antama seikka, joka voittaa seitsemän porttia, jotka vartioivat portit alamaailmaan.
 

 

     
           
           
           
           
 
Copyright © 2010-2016 Yhteystiedot: Eagle Condor Jyväskylä, eaglecondor@eaglecondor.net